6 lucruri simple care iti lungesc viata

Sase lucruri de ingrijire simpla iti lungesc viata 

Alimentatia sanatoasa si miscarea in aer liber sunt cai devenite “traditionale” atunci cand este vorba de cresterea sperantei de viata. Dar pe langa acestea exista mai multe mijloace pe care fiecare dintre noi le indemana si care pot sa spori semnificativ numarul anilor.

Sfaturile prezentate de Yahoo! Sănătatea sunt concluziile unor studii de specialitate care au dovedit utilitatea acestora.

Folosirea atei dentare este un mijloc care vă asigură inima de afecțiuni grave. Este dovedită legătura între sănătatea orală și sănătatea inimii. Studiile au arătat că persoanele care au probleme de parodonție suferă și afecțiuni severe ale inimii.

Legatura este făcută de o serie de bacterii care se dezvoltă în cavitatea bucală și care contribuie la formarea plăcilor grase de pe artere și vene. O alta teorie susține că bateriile determina procesul de inflamare la nivelul vaselor de sange, care în final duc la blocarea acestora.

Somnul suficient bol bolile departe. Ideal este un pui de somn la mijlocul zilei, cel mai bun mod de distracție și relaxare. În ritmul normal al activității, mediul zilei este momentul activității maxime pentru inima. Prin urmare, medicii sugerează că activitățile relaxante de la amiază sunt o cale eficientă spre creșterea sănătății inimii. Durata pauzei de pranz nu trebuie să fie foarte mare, 30 de minute de relaxare fiind suficiente.

Un animal de companie este un mare avantaj pentru sănătatea inimii. Proprietarii de animale au arterială tensiune, trigliceridele și nivelul colesterolului mai redus decât cei care nu au un animal.

O pisica reduce riscul unui atac de cord cu un treime. Proprii de câini au mult mai multe șanse de a trece peste primul an de după un atac de cord, decât cei care nu au un câine. Plimbarile zilnice, impreuna cu animalul de casa, sunt, evident, benefice pentru sanatatea inimii.

Consuma în mod regulat coaja de portocala. În medicina chineză, coaja de portocală este folosită frecvent pentru a îmbunătăți digestia și combate efectele consumului de carne grasa.

In fapt, coaja de portocala reduce colesterolul, cu o eficienta mult mai mare fata de medicamentele obisnuite si nu are nici un fel de efecte secundare. Anumite substanțe din pigmentul existent în coaja de portocală au capacitatea de a reduce colesterolul rau fără a afecta nivelul colesterolului bun.

Bea suc de celina proaspat. Aceasta este una dintre cele mai bune căi care intervin în reducerea tensiunii arteriale. În plus, telina și tulpinile de telina sunt bogate în agenți anitinflamatori și antioxidanți. Sucul de telina devine eficient dacă sunt băut două sosuri de roșii de telina, cotoare și frunze proaspate, pe zi.

Extractul de paducel, pudra sau alte preparate din paducel au fost folosite pe scara larga inca din secolul al XVII-lea. Proprietățile lui sunt mai multe fiind un tonic cardiac fără efecte secundare. In plus, capacitatea de a curata sangele de toxine si regleaza tensiunea arteriala.

Sucul de paducel poate tine sub control inclusiv nivelul zaharului din sange. În concluzie, suplimentele din paducel sunt binevenite și sunt o altă cale care vă poate face viața mai lungă și mai sănătoasă.