Ce este sanatatea?

Sanatatea este un concept superior care include aspecte privind sanatatea fizica, mentala, intelectuala, sociala si spirituala, toate intr-o stransa legatura si dependenta, care contribuie la bunastarea si echilibrul nostru.

OMS: “Sanatatea este o stare de bine completa, fizica, mentala si sociala, nu numai absenta bolii sau a infirmitatii”.

Traind in secolul vitezei, mereu preocupati de munca si de griji, uitam adesea de sanatatea noastra. Dupa un timp insa, constatam ca suntem stresati, obositi sau bolnavi, lipsiti de entuziasm, bucurie sau pofta de viata, iar boala nu intarzie sa apara.

E mult mai simplu sa previ decat sa tratezi. De aceea ar trebui sa avem mai multa grija de noi, sa incercam sa creem un echilibru in tot ceea ce facem.

Saptamanal ar trebui sa ne acordam cateva ore de relaxare, in care sa meditam, sa ne facem ordine in ganduri si idei si sa ne bucuram de tot ceea ce inseamna viata; zilnic ar trebui sa facem un minim de miscare fizica pentru a oferi propriului organism conditiile necesare pentru a functiona corect; trebuie sa avem grija ce mancam, sa incercam sa evitam pe cat posibil alimentele preparate si conservate si sa consumam alimente naturale crude si proaspete, in cantitati echilibrate.

Nici prea mult, nici prea putin. Excesele de orice fel sau dimpotriva, privarea noastra de anumite lucruri, sunt cele care ne impiedica sa avem un organism sanatos.

Sanatatea inseamna  viata, bucuria de a trai, bucuria de a iubi, comuniunea noastra cu natura, verdele ierbii, puritatea apei si albastrul infinit al cerului…