GPS-ul in relatii/cuplu

GPS-ul în relații / cupluri

GPS-ul este un dispozitiv electronic care utilizează sateliții ca puncte de referință pentru a calcula anumite poziții și pentru a ne ajuta în final să ajungem la o destinație pe care nu o cunoaștem.

Atunci când relația ta de cuplu apare disensiuni și pentru că oamenii se îndepărtează unul de altul, uneori un GPS ii poate anunța unde să se regasească și de foarte multe ori le arată calea. În relații GPS înseamnă 3 lucruri: Generozitate, Protecție, Sinceritate.gpsin

G – Generozitate . În cupluri, atunci cand apar problemele apare și egoismul. Dintr-o dată, e mai importantă propria fericire, propriile nevoi. Ce inseamna sa incepe sa practice generozitatea? Sa te uiti cu ochii larg deschisi dincolo de ograda ta. Sa il vezi pe celalalt si sa ii oferi cu spatiu generozitate in care sa se regaseasca, in care sa se dezvolte si sa ofere atat cat pot. Generozitatea se impaca cu asteptarile. Oferiți o vorbă bună / o imbratisare sau ceva ce știți că altul este necesar. Nu astepta sa primesti inapoi ceva. Vei primii
mai mult decât crezi, atunci când celălalt este pregătit să ofere.

P – Protecție . O femeie devine irascibilă când partenerul ei renunță să-i ofere sentimentul de protecție. Ambii parteneri sunt sensibili si contin o multime de trairi / emotii si ganduri. Sa protejezi partenerul nu inseamna ca la fiecare greseala sa sari in cap cu “ti-am zis eu ca …” Daca cauti dreptatea nu veti gasi in relatia de cuplu. Balanța intotdeauna se înclină acolo unde este mai multă greutate și s-ar putea ca tu să pui mai multă greutate adăugând comportamente și vorbe pline de furie. Protejeaza-ti negativul, dar protejeaza-l si partenerul de nesiguranta si actiunile distructive.

S – Sinceritate . O mare greșeală este de dorința de a proteja pe celalalt sau chiar pe tine (de un eventual conflict) sa il minti pe partener. Partenerul tau este oglinda ta, el reflecta ceea ce ai aduci in relatie. Nu e ușor să fii sinceră, nici măcar cu tine, dar mai ales cu partenerul, pe care iti e teama sa il pierzi. Insa, ma intreb, daca il minti il ​​vei face sa ramana in relatie? Sinceritatea față de dorințele și nevoile proprii este un element de bază în relația de îngrijire care vă poate ajuta să vă regăsiți. De aici pleacă și comunicarea autentică și apoi se nasc soluții reale.

Cum stati cu GPS-ul in relatii? Functioneaza? Avetii nevoie de psihoterapie

Psiholog Florin DIACONU