Iubirea inseamna daruiere si reciprocitate

Iubirea inseamna daruire si reciprocitate

Iubirea a fost definita pana acum de multi autori, sunt atat de multe definitii a iubirii incat ar trebui sa scriu o carte intreaga. Dar din toate acele definitii un singul lucru este comun, DARUIREA.
A iubi înseamă dăruire, daruirea totală a celuilalt. A iubi înseamna reciprocitate. Să iubesti cu adevărat, adică dezinteresat, fara să urmaresti un beneficiu este de fapt bucuria ta de a oferi celuilalt ce ai mai bun si mai spiritual din tine.
Cuvantul “te iubesc” e cel mai frumos lucru pe care ti-l poate oferi persoana de lângă tine, mai ales atunci cand este sustinut de fapte sau de lucruri care arata acest lucru. Rezonanta cuvântului ne conduce către o lume dincolo, către o lume a spiritului. Iubirea profundă se naste din spiritualitate care e partea ce mai elevată din noi.
Lucrurile care ne inconjoară sunt efemere ,trecătoare ,doar dragostea e cea care rămâne si e nepieritoare. Dragostea ne inaltă, ne determină să fim mai veseli , mai fericiti si tot ea ne coboara atunci cand nu avem reciprocitate, cand simtim că celalat ne dezamăgeste.
In viată nu putem trăi fară dragoste, deoarece ea e cheia fericirii noastre personale. Iubirea neconditionată e daruirea totală a celuilalt, e acceptarea totală a fiintei noastre. In relatia cu celălalt transfigurarea este semnificativă deoarece fiecare işi relevă calitățile si apropierea depăşeşte limitele experienței noastre.
Prin iubire evoluăm, ne armonizăm şi simțim împlinire alături de celălalt. Doi oameni care se iubesc şi simt că sunt suflete pereche, se completează si transmit un câmp vibrator, un câmp cu energie pozitivă. Iubirea creează libertate si bucurie, deoarece numai prin dragoste simți puterea launtrică de a face orice.
Împreuna cu celălalt se realizează un spațiu intim, un spatiu interior cunoscut numai de mine ca persoana îndrăgostită. În relația cu celălalt ceea ce face să fie important si semnificativ este universul transcendental, prin care cei doi oameni se apropie şi se cunosc mai bine. Faptul ca ei tind către un transcendent absolut îi face sa fie unici si neatinsi.
Interiorul nostru este cel care ne determină să neapropiem de persoana dragă nouă. Sentimentele noastre vor fi tot mai profunde si se vor adânci tot mai mult pe măsură ce cunoaştem mai bine persoana de langă noi. Ceea ce e străin de noi nu se poate atasa sentimentului nostru , rămane undeva in exterior ,dar dacă acel lucru străin ne-ar atrage s-ar putea face cunoscut.
Omul insuşi are nevoie de spiritualitate, de dragoste pentru a ajunge in sferele înalte ale universului. Unitatea dragostei depinde de cunoasterea profundă a celuilalt, iar dacă ne dorim să fim liberi într-o relatie atunci este numai decizia noastră si nimeni nu poate să ne influențeze. Sunt liber să îmi aleg persoana compatibilă cu mine în dragoste , iar misterul va domina dintotdeauna si fară acest mister nu ar mai exista o anumită atractie.
Dar această atractie se poate finaliza într-o iubire doar atunci cand exista reciprocitate. Ce se intampla dacăvrem “totul sau nimic”? Unde putem ajunge cu dragostea? Care e cheia fericirii noastre? a-l descoperi pe celălalt e lucrul cel mai important.
Descoperirea înseamană fascinatie, dăruire de sine, apropiere, divinitate,entuziazm si în primul rând transformare sufletească. Prin dragoste ne eliberăm de energiile negative și atragem după noi sclipiri,efervescentă,exaltare si de ce nu chiar exuperantă.

Florin Diaconu

www.psyho-med.ro